נשים פונות אלי לפעמים ומספרות שיש להן כאב באגן במיוחד בהליכה או שהן מתקשות לקום מהמיטה בגלל כאבים ודואגות האם משהו לא בסדר.

אני מסבירה להן כי מה שהן חוות זו תופעה מוכרת שנקראת

סימפיזיוליזיס פיוביס – כאבים באגן בהריון.

ארגנתי את המידע הבנושא בצורה מסודרת על מנת שתוכלו ללמוד עליו יותר.

מה זה סימפיזיוליזיס פיוביס?

סימפיזיוליזיס פיוביס הוא תופעה של תזוזת שתי עצמות האגן באזור החיבור שלהם בעצם הפיוביס (או יותר נכון בחיבור הסחוס) שנמצאת בקדמת האגן באזור שערות הערווה למצב בו העצמות לא ניצבות בדיוק אחת מול השניה.

התופעה מתרחשת מההשפעה של ההורמונים המרככים את האגן.
היא מתבטאת בכאבים באזור הפיוביס והאגן בכלל באופן כללי אבל במיוחד בתנועות שיוצרות אסימטריה כמו קימה מהמיטה, הליכה ועליה במדרגות. לפעמים מקרין גם לכל האגן, לגב התחתון ולאזור הרגליים.

מתי מופיע סימפיזיוליזיס ועד כמה זה חמור?

הסימפיזיוליזיס יכול להופיע בשלבים שונים של ההריון אבל לרוב הוא מופיע או מחמיר ככל שההריון מתקדם.

הסימפיזיוליזיס יכול להיות קל וכמעט לא מפריע ואני מכירה באופן אישי מקרה (כנראה הכי קשה בארץ) בו אשה הגיע למצב של עלפון מרוב כאב, היתה מאושפזת וטופלה בזריקות של משככי כאבים לסחוס על מנת להקל על המצב.

האם הסימפיזיוליזיס יעבור מעצמו?

לרוב הסימפיזיוליזיס עובר מעצמו בימים או בשבועות הראשונים שלאחר הלידה בעקבות העלמות המשקל הכבד שלה ההריון והשינוי בהורמונים.
יש מקרים מועטים שמופיע קצת סימפיזיוליזיס דווקא לאחר הלידה  או שסימפיזיוליזיס שהתחיל בהריון מחמיר לאחר הלידה בגלל הלחץ במהלך הלידה ותנוחות מסוימות. גם הוא יעבור מעצמו בד"כ.

איך מטפלים בסימפיזיוליזיס?

אין לסימפיזיוליזיס טיפול ברור.

חשוב לעבור אבחון אצל פיזיותרפיסטית של רצפת האגן על מנת לזהות האם מדובר בתזוזה של שני צידי האגן שיוצרים א-סימטריה או בהתרחקות של שני צידי האגן אחד מהשני.
אבחון נכון יאפשר לקבל הנחיות מדויקות מה יכול להקל וכיצד למנוע החמרה של הנזק ולתת תרגילים כדי לחזק את השרירים והרצועות התומכים ולהפחית את המעמסה על האגן.

ניתן לנסות לחזק את הגוף בטיפולים מהרפואה האלטרנטיבית – רפלקסולוגיה יכולה להיות יעילה ביותר (מתוך נסיונה של תמר שטרן-לביא אחות מוסמכת ורפלקסולוגית עם התמחות בנושא).
הידרותרפיה – (תרגילים המתבצעים במים ) יכולה לסייע מאד בחיזוק שרירי רצפת האגן והחזקת עצמות האגן למרות התרחבות והחלשות הרצועות. ניתן להגיע לטיפול פרטי או לקבוצת התעמלות להריוניות במים.
כמו כן ניתן להעזר בטיפולים מתחומים נוספים כגון דיקור סיני לסימפיזיוליזיס, שיאצו, רפלקסולוגיה וקרניוסקראל או אוסטיאופתיה כדי לעזור לאיזון הורמונלי.
יש כאלה ששמות חגורה מיוחדת על אזור הגב התחתון שאמורה לתמוך ולעזור (חשוב לעשות זאת רק לאחר אבחון). אפשר לעשות את זה גם בעזרת צעיף רחב שקושרים מסביב לאגן לקבע אותו קצת במהלך ההריון וניתן להעזר בו גם אחרי הלידה בטיפול מיוחד עם צעיף הריבוזו  כדי לעזור בקירוב העצמות אחת לשניה והחזרת הגוף למצב תקין יותר.

הרבה פעמים הטיפולים יעשו הקלה חלקית אבל בעיקר אפשר ללמוד כל מיני דרכים להצליח לתפקד ביומיום עם פחות תזוזה של האגן כמו למשל ללחוץ כרית בין הברכיים בזמן שיורדים מהמיטה כדי שהשרירים יחזיקו יותר חזק את העצמות של האגן, להיות כמה שיותר בתנוחות שבהן האגן מאוזן ולא אסימטרי ולפעמים אם הוא מאוד מגביל אפשר לקבל גם שמירת הריון.

המלצות לגבי לידה עם סימפיזיוליזיס:

צריך לדעת שאצל חלק מהנשים, דווקא במהלך הלידה הסימפיזיוליזיס לא יורגש ולא ישפיע.

ההמלצה הראשונה שלי היא קודם כל להיות קשובה לגוף שלך במהלך הלידה ולהתעקש, יותר מאשר בלידה אחרת, להיות רק בתנוחות שנוחות ומרגישות לך טוב.

  1. בדקי קרוב למועד הלידה את טווח הפיסוק שלך בתנוחה הקונבנציונאלית  – שכיבה על הגב ומשיכת הברכיים כלפי הגוף בפיסוק. שימי לב מה טווח הפיסוק המקסימלי בתנוחה זו שלא גורם לך כאב. זה טווח הפיסוק המקסימלי המומלץ לך בלידה. במידה ותהיי עם אפידורל וידרשו ממך ללדת דווקא בתנוחה זו, חשוב שתדעי מה המגבלות שלך על מנת שלא ליצור נזק. את יכולה אפילו למדוד את המרווח בסרט מדידה על מנת להגיד למיילדת מה הפיסוק המקסימלי בסנטימטרים שאת יכולה לעשות.
  2. מומלץ ללדת בתנוחות עמידת 6 (אפשרי גם עם אפידורל) עמידה או כריעה (בפיסוק קטן).
  3. המנעי ככל האפשר מלידה על הגב. נכון שזה דורש שיתוף פעולה של הצוות, אבל, כאן יש מקום לאסרטיביות "יש לי בעיות באגן ובגב ואני לא יכולה ללדת בשכיבה!"
  4. שתפי את הצוות במצבך, בטווח התנועה שלך וכדאי שגם המלווה ידע להקפיד על שמירת הפיסוק שלא יעבור את הטווח המקסימלי.
  5. מומלץ להמנע מאפידורל. כשאהזור של האגן רדום, את יכולה שלא להרגיש מה המגבלות של הפיסוק שלך וליצור נזק בלי להרגיש. התחושה המלאה באזור תאפשר לך לסייע לתינוק להתקדם יותר טוב באגן וללחוץ בצורה יעילה שתמנע התערבויות נוספות שיכולות להחמיר את הסימפיזיוליזיס.

המלצות לאנשי מקצוע המטפלים בסימפיזיוליזיס

לא את כל המטפלים המופיעים כאן אני מכירה באופן אישי – אלו מטפלים שקיבלתי את שמם בהמלצה.
אם התנסית בשרות שלהם לטיפול בסימפיזיוליזיס והטיפול הועיל – את מוזמנת להוסיף את חוות דעתך האישית בתגובות.
בכל מקרה הרשימה חלקית מאוד ובטח יש עוד אנשי מקצוע מעולים כך שאם את מכירה – את מוזמנת לספר לנו, ואם את צריכה המלצה למטפל באזור שלא מופיע כאן – אנא פני אלי ואעזור לך למצוא.

אזור ירושלים

פיזיוטרפיסטית רצפת אגן  איריס סופר 058-490-3672
אוסטאופטית   הדר ויסניצר- 053-301-0561,
פיזיותרפיסטיות רצפת אגן מרים בלוך בירושלים- 054-970-3266,
אביגל בר לב מבית שמש 054-747-2356
אוסטאופט וכירופרקט. בנוסף גם מדקר והומאופט. טיפול בנשים עם סמפיוליזיס וסיאטיקה. ד"ר אוהד היילפרין 02-6522322
קלודין הטב פיזיותרפיסטית רצפת אגן 02-563-9678
אוסטיאופת  אמיל- 0544917537
הדר, פיזיותרפיסטית ואוסטאופטית, מטפלת ומלמדת בירושלים, 053-3010561

אזור המרכז

סיון נבות הרצליה 052-6623666
רונית בן אליהו – פיזיותרפיסטית רצפת אגן (קליניקה בתל אביב)  054-4472413
מיכאל סנהדרין – אוסטיאופט בהרצליה 
אזור השרון
גזית מרגלית מכפר נטר 052-2486351
רונית בן אליהו – פיזיותרפיסטית רצפת אגן מגן יאשיה  054-4472413

עמק יזרעאל

ענבל ויסמן, פיזיותרפיסטית, מתמחה בטיפול בנשים בהריון ולאחר לידה, כפר ברוך 0528028424

עמי שמיר, אוסטיאופת בכפר יהושע 050-2274474


תגובות קודמות למאמר:
hila כתב/ה,

11/12/2012 בשעה 12:57 · עריכה

את גדולה, אני סבלתי מזה בהריון השני ועכשיו בהריון השלישי זה ממש החמיר, בכל פעם פניתי לרופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה לכאבים, כל אחד אמר כן זה מההריון או כליות או גב… ורק קיבלתי סט של בדיקות מיותרות. את מממש תיארת את מה שאני מרגישה ומספרת לרופאים- תודה, נכון לעכשיו אני אלך עם הכתבה לרופא.

תודה.

זה מוזר שהם לא זיהו כי זה דווקא די נפוץ והם אמורים להכיר.
מקווה שהאבחנה תעזור.
לצערי הם הרבה פעמים לא נותנים לזה שום טיפול (כי אין כל כך ברפואה הקונבנציונלית) ורק אומרים שזה יעבור אחרי הלידה.
איפה את גרה?
אולי אוכל להמליץ לך על מטפלים באזור שיש להם נסיון בטיפול בזה.

אושרית כתב/ה,

24/01/2013 בשעה 9:14 · עריכה

היי

אני ממש בתחילת ההריון שלי שבוע 14 הכאבים שלי החלו כבר בשבוע 12 אבל אז הם היו נסבלים . היום לעיתים אני בכלל לא יכולה לעמוד על הרגל מרוב כאב. האם זה הגיוני שיש ימים שאני עדיין יכולה לתפקד ובתנועות מסויימות אני מרגישה את הכאב ויש ימים שאני לגמרי יוצאת מתפקוד?

24/01/2013 בשעה 9:53 ·

בהחלט.
אני שומעת הרבה בנות שמתארות שיש ימים "טובים" וימים "רעים" של הסימפיזיוליזיס.
ממליצה מאוד ללכת לטיפול כבר בשלב הזה כדי להפחית כמה שאפשר החמרה של הסימפיזיוליזיס במהלך ההריון.
מאיפה את בארץ? אשמח לשדך אותך למישהו באזורך.
נעמה

אושרית כתב/ה,

14/02/2013 בשעה 13:29 · 

היי

זו שוב אושרית הייתי אצל האורתופד והוא אבחן את הבעיה כ sciatica אך לא הסביר לי דבר או חצי דבר בנושא פרט להמלצה של מנוחה ופיוטרפיה.
רציתי לדעת על מה מדובר?
אשמח אם תוכלי לעזור לי

תודה

17/02/2013 בשעה 7:47 · 

הי,
אני לא מבינה בזה אבל זה מידע שמצאתי בנושא:
http://www.selaphysio.co.il/apage/86393.php
https://www.google.co.il/search?q=sciatica+%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F&oq=sciatica+%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F&sourceid=chrome&ie=UTF-8
כמו הרבה תופעות כאלה, לרפואה הקונבנציונאלית אין הרבה מה להציע אבל בהחלט אני מאמינה שאפשר להעזר במטפל מומחה בתחום הדיקור או השיאצו כדי להקל על המצב.

מיכל כתב/ה,

20/02/2013 בשעה 20:36 ·

שלום ! אני בשבוע 24 של ההריון השני. הראשון עבר מצוין. ההריון הזה מתאפיין בהרבה יותר כאבים – כולל גב תחתון (מושפע מהמזרון – החלפתי וחל שיפור), ובפיוביס – בעיקר בהליכה, בדיוק כמו שאת מתארת. אני מתרגלת יוגה המון שנים, בהריון הראשון – היה נפלא לתרגל, עכשיו עם סוג הכאבים הללו – זה מעלה בי ספקות האים כדאי לתרגל בכלל ?! אני חיה כרגע בארה"ב – כך שאינני ליד המורה שלי, ולא מצאתי כאן מורה ליוגה שממש מגיעה לרמה של לתת מענה טיפולי. מה דעתך על תרגול יוגה במצב הזה ? מה דעתך על שחייה ? ולמי כדאי לי לנסות לפנות ?
המון המון תודה, מיכל

20/02/2013 בשעה 21:25 ·

הי מיכל,
לא כדאי לדעתי לתרגל יוגה אם אין מורה שמבינה מספיק בנושא ויכולה לדאוג לתת לך תרגילים שמתאימים לך.
מבחינת שחיה – בד"כ יותר קל לגוף ולמפרקים בגוף במים כי זה מפחית עליהם מאוד את העומס ומאפשר לעשות תנועה בלי הלחץ שיוצר המשקל. את יכולה לנסות ולראות האם זה מקל עלייך או מחמיר.
באופן כללי כדאי להשתדל להמנע כמה שאפשר מתנועות שיוצרות א-סימטריה של האגן ומפיסוקים גדולים.

אני ממליצה לך לחפש פיזיותרפיסיטית ובעדיפות למישהי שלמדה פיזיותרפיה של אזור האגן. היא תוכל אולי לתת לך תרגילים להקל ובמיוחד הנחיות מה לא לעשות.
אם את מכירה מישהי שמטפלת בדיקור או רפקלסולוגיה עם התמחות בהריון – אולי גם היא תוכל לעזור.

אודליה רודריגז כתב/ה,

03/03/2013 בשעה 9:51 ·

היי, אני כרגע בשבוע 34+ ואני סובלת מכאבים עזים כבר שבועיים רק ביום שישי האחרון במיון גילו את הבעייה ממנה אני סובלת.
השאלה שלי מה עושים בלידה?האם זה יכול לגרום לסיבוכים? העריכו את משקל העובר כ2300. .
מחכה לתשובתך

03/03/2013 בשעה 11:36 · 

המלצות לגבי לידה עם סימפיזיוליזיס:

צריך לדעת שאצל חלק מהנשים, דווקא במהלך הלידה הסימפיזיוליזיס לא יורגש ולא ישפיע.
ההמלצה הראשונה שלי היא קודם כל להיות קשובה לגוף שלך במהלך הלידה ולהתעקש, יותר מאשר בלידה אחרת, להיות רק בתנוחות שנוחות ומרגישות לך טוב.

1. בדקי קרוב למועד הלידה את טווח הפיסוק שלך בתנוחה הקונבנציונאלית – שכיבה על הגב ומשיכת הברכיים כלפי הגוף בפיסוק. שימי לב מה טווח הפיסוק המקסימלי בתנוחה זו שלא גורם לך כאב. זה טווח הפיסוק המקסימלי המומלץ לך בלידה. במידה ותהיי עם אפידורל וידרשו ממך ללדת דווקא בתנוחה זו, חשוב שתדעי מה המגבלות שלך על מנת שלא ליצור נזק. את יכולה אפילו למדוד את המרווח בסרט מדידה על מנת להגיד למיילדת מה הפיסוק המקסימלי בסנטימטרים שאת יכולה לעשות.
2. מומלץ ללדת בתנוחות עמידת 6 (אפשרי גם עם אפידורל) עמידה או כריעה (בפיסוק קטן).
3. המנעי ככל האפשר מלידה על הגב. נכון שזה דורש שיתוף פעולה של הצוות, אבל, כאן יש מקום לאסרטיביות "יש לי בעיות באגן ובגב ואני לא יכולה ללדת בשכיבה!"
4. שתפי את הצוות במצבך, בטווח התנועה שלך וכדאי שגם המלווה ידע להקפיד על שמירת הפיסוק שלא יעבור את הטווח המקסימלי.
5. מומלץ להמנע מאפידורל. כשאהזור של האגן רדום, את יכולה שלא להרגיש מה המגבלות של הפיסוק שלך וליצור נזק בלי להרגיש. התחושה המלאה באזור תאפשר לך לסייע לתינוק להתקדם יותר טוב באגן וללחוץ בצורה יעילה שתמנע התערבויות נוספות שיכולות להחמיר את הסימפיזיוליזיס.

רוני כתב/ה,

05/06/2013 בשעה 11:38 ·

שלום, אני שבוע 17 וסובלת מאותה בעיה מס' שבועות. התחלתי טיפול אצל אוסטאופט, זה קצת עוזר. אך אשמח לשמוע המלצות טיפול אחרות. תודה, רוני

07/06/2013 בשעה 5:29 ·

אני ממליצה מאוד על רפלקסולוגיה או דיקור.
נסי גם לקשור צעיף מבד דק סביב האגן ולראות האם זה מקל.
השתדלי לשמור על סימטריה בין צדדי האגן, אל תשבי רגל על רגל, אל תשבי בפיסוק גדול, כשאת קמה מישיבה לעמידה – הצמידי את הברכיים אחת לשניה.
מהיכן את בארץ? אולי אוכל להמליץ לך על מטפל ספציפי.

אילה כתב/ה,

24/06/2013 בשעה 16:03 ·

אשמח לקבל המלצה על מטפל/ת מומחה לסימפיזיוליזיס (שהחמיר לאחר לידה) באזור זכרון יעקוב

25/06/2013 בשעה 20:26 · עריכה

הי אילה –
אני ממליצה מאוד על בלה שטופלמן מיקנעם שמטפלת ברפואה סינית, דיקור ושיאצו ובהחלט יכולה לעזור 054-766-2210
ועל יסמין זיו מרמת השופט – מטפלת ביוגה, רפואה סינית ושיאצו.
בנוסף – המלצות מחברות שהתייעצתי איתן:
אילה ארד אוסטיאופטית מעין הוד
רננית בן אליהו – פיזיותרפיסטית מגן יאשיה
מירי פלד – מטפלת בפלדנקרייז ושיטת ריבאלנסינג מזכרון יעקב

אוסנת כתב/ה,

07/09/2013 בשעה 5:27 ·

מה לגבי טיפול באזור המרכז? אני גרה בחולון שבוע 31 כבר יומיים עם כאבים עזים באזור. יש המלצה ? אפשרי גם בבת ים ראשל״צ או ת"א. תודה

08/09/2013 בשעה 8:14 ·

אני ממליצה ללכת לפיזיותרפיסטית.
קיבלתי המלצה על סיון נבות מת"א
מחפשת לך המלצות נוספות באזור שלך.

ענבל כתב/ה,

30/10/2013 בשעה 20:47 ·

האם יכול להיות שיש לי את התופעה למרות שהכאב שלי הוא בעיקר בחלק האחורי של האגן, לכיוון הטוסיק? בשלב מסוים של היום אני לא יכולה בכלל ללכת. זה כבר שבוע וחצי. קיבלתי תרגילים לחיזוק רצפת האגן, אני ישנה עם כרית בין הרגליים אבל הכאב לא פוחת בכלל. בתחילת היום יותר טוב אבל מהצהריים אני כבר לא יכולה ללכת בכלל. הכאב רק בצד אחד. אני חושבת שזה התחיל מכאבים חזקים במפשעה אבל כרגע אין לי בכלל במפשעה. חוץ מקצת כאב שמקרין לשם.

31/10/2013 בשעה 10:47 ·

הי ענבל.
זה לא סימפיזיוליזיס אלא נשמע לי יותר כמו בלט דיסק או שריר תפוס שיוצר לחץ על עצבים וגורם בדיוק לתחושה של כאב חזק בטוסיק בצד אחד עם הקרנה לרגל וקושי ללכת.
את יכולה לקרוא מידע על זה כאן
מנסיון של בנות שהיה להם את זה – מה שהכי עזר היה טיפול פלדנקרייז פרטני (אפשר לפעמים גם דרך קופת החולים) ואולי גם כירופרקטיקה תתאים פה.
ממליצה לך לחפש בעלי מקצוע בתחום הזה באזורך בהקדם.
באופן כללי פלדנקרייז היא שיטה נפלאה ובמיוחד בהריון ויכולה לעזור להקל באופן כללי על כאבי גב וגוף שנובעים מהשרירים, השלד והעצבים המושפעים מהם.
בהצלחה.

ענבל כתב/ה,

31/10/2013 בשעה 12:36 

הי, תודה. דווקא פלדנקרייז יש לי דרך לעשות. תודה על העצה.

יפית כתב/ה,

12/11/2013 בשעה 19:04

הי, ממש תודה על המאמר, זה מאד מקל כשיש שם לבעיה שאת סובלת ממנה.. אני סובלת ממה שאת מתארת, זה ההריון הרביעי שלי ופעם ראשונה שאני חווה את הכאבים הללו. שאלותי הן, האם עדיף להימנע מהריון נוסף או לחילופין האם הסיכויים שאסבול מזה בהריון נוסף הם גבוהים יותר? ושאלה שניה, פניתי לרפלקסולוגית והיא נתנה לי תרגילים לחזוק רצפת האגן- זה הטיפול היעיל ביותר? ממש תודה!אני אבודה..

24/11/2013 בשעה 8:10

שמחה שהמידע עזר.
מכיוון שסימפיזיוליזיס אינו מהווה פגיעה קבועה אז השיקול בקשר להריון נוסף לא צריך להיות תלוי בזה אבל כמובן שאני מבינה שאם את סובלת אז זה מהווה שיקול ברצון שלך להיות שוב בהריון.
אני לא יודעת הרבה לגבי הסיכויים בהריון נוסף אבל אני מניחה שיש קשר ובעיקר אם הגוף הולך ונחלש.
אם תוכלי להגיע להריון נוסף אחרי חיזוק של רצפת האגן והשרירים אולי תוכלי להפחית את העניין.
בכל מקרה – בעיני הסימפיזיוליזיס הוא קודם כל מסר של צורך להאט את הקצב, להקשיב לגוף, להתחשב בו, לנוח יותר.
תרגילים לחיזוק רצפת האגן הם התחלת טיפול הכרחית ואני ממליצה ללכת גם לפיזיותרפיסטית של רצפת האגן שתדע לאבחן בצורה יותר מדויקת ואולי לתת תרגילים יותר ספציפיים.
הטיפולים ברפלקסולוגיה יכולים לעזור לאיזון ההרומונלי שמשפיע על חולשת הרצועות והשרירים.

לדעתי צילום כנראה לא יועיל אבל תתייעצי עם רופא המשפחה או רופא הנשים.
בד"כ זה בא אחרי יום עם הרבה פעילות גופנית ועומס.
נסי לחזור למצב של יותר מנוחה ולראות האם זה עוזר.
נסי לראות את זה כמסר של הגוף שדורש ממך לנוע פחות ולסחוב פחות.

עינב כהן כתב/ה,

22/01/2014 בשעה 9:52

שלום,
אני בהריון השני שלי, כבר בשבוע 38, ועד עכשיו הצלחתי לשרוד עם הכאבים אך בימים האחרונים זה פשוט בלתי נסבל . הכאב הפך לשורף ביותר במיוחד בזמן ישיבה או שכיבה. בזמן הליכה אין לי כל כך תופעות אז מצאתי פתרון לשבת על כדור פיזיו ככה הכי פחות שורף וכואב לי.

אני סבלתי מהבעיה בעקבות הלידה הראשונה שלי שהגעתי למצב שלשכב או לשבת פשוט לא יכולתי, סבלתי עד שזה חלף לאחר מס׳ חודשים.

לא מצאתי טיפול למצב שלי חוץ מהשטות של החגורה שהמליצה פיזיוטרפיסטית.
אני גרה באשדוד האם את מכירה מטפל/ת במצב זה ושהיא לא פיזיוטרפיסטית שאוכל לעבוד איתה ישר לאחר הלידה??
תודה רבה עינב

הדס כתב/ה,

16/02/2014 בשעה 18:14 ·

שלום,
אני בהריון שני, שבוע 18. כבר כחודש סובלת מסימפיזיוליזיס. גם בהריון הראשון היה אבל בשלב יותר מאוחר. בימים האחרונים המצב החמיר ובנוסף לכאבים במפשעה ובאגן נהיו כאבי גב חזקים. האם יש לך המלצה על מטפלים בירושלים? אשמח לשמוע. תודה. הדס

24/02/2014 בשעה 10:08 ·

מטפלות שקיבלתי עליהן המלצות באזור ירושלים:
איריס סופר 0528903627
הדר, פיזיותרפיסטית ואוסטאופטית, מטפלת ומלמדת בירושלים, 053-3010561

ענבל כתב/ה,

23/03/2014 בשעה 8:18

שלום! כבר איזה שבועיים שאני מרגישה כאבים היכן שתיארת. כרגע אני מתחילה את שבוע 39 ומאתמול הם לא עוברים בדרך כלל לאחר מנוחה היו עוברים לי. מה המלצתך? לגשת לרופא? יש לי חברות שאמרו לי שזה מבשר על הלידה..

23/03/2014 בשעה 12:07

להערכתי אין צורך ללכת לרופא מכיוון שזה מעיד פשוט שהאגן מתגמש ומתרחב וגם ככה אין לזה טיפול רפואי קונבנציונאלי.
בשבוע כל כך מתקדם זה באמת יכול להיות סימנים של שינויים לקראת הלידה ובעיקר מסר של הגוף שמבקש שתנוחי יותר.
שיהיה בהצלחה, ובמידה והכאבים לא חולפים אחרי הלידה – אז יהיה כדאי לפנות לאבחון וטיפול.

רינת כתב/ה,

28/05/2014 בשעה 8:13

שלום! אני בשבוע 29 והכאבים ממש התחזקו לאחרונה! יש המלצות על מטפלים באזור נתניה? האם כדאי או ממש לא לטפל אצל כירופרקט?

29/05/2014 בשעה 11:19

בררתי בשבילך אצל נשות מקצוע והן המליצו לי על אבחון אצל אחת מהפיזיותרפיסטית הבאות:
רונית בן אליהו ממושב גן יאשיה,
או על גזית מרגלית מכפר נטר

ואני ממליצה לפנות לטיפול אצל אלה ווהל-תאומים.
בהצלחה

יש לך כבר רשימה מסודרת לתיק לידה? 

מוזמנת להשתמש ברשימה המלאה שלי

לחצי להורדת קובץ